Påtänkta seglingar med Viking Plym vår och sommar 2018


Resor och äventyr med Viking Plym 2018!

1. Vårblot (Årsmöte) genomförs torsdagen 22-03-2018. 2. 7 april lördag Kulturfestivalen Tibble Kyrka.
3. 14 maj måndag Blötläggning av Viking Plym.
4. 19 -20 maj lördag-söndag Runriket vid Jarlabankes bro. Övernattning kanske? (oväsen trafik från Bergtorpsvägen skaffa öronplugg).
5. Söndagen 20maj Sjösättning efter Runriket eller måndag den 21 maj.
6. Vasavarvet 25-27 maj Skärgårdsmässan/ Veteranbåtsmöte/ På Vasavarvet på djurgården (4marknader i en). Återkommer med info. Avresa på torsdagen 24 maj 09.00 till Vasavarvet på djurgården. Hemresa ev söndag 27maj eller måndag 28maj. Ingen övernattning.
7. Vikingamarknad 6-7-8 juli på Stallarholmen. Ligger i Mälaren. Påmönstring och avresa kl. 09.00 på torsdag den 5 juli övernattning i Vikingatältet. Denna resa har blivit en tradition för Viking Plym.
8. Birka måndagen den 9 juli. Eventuellt så kommer kanske någon nytt resmål i stället för Birka. Vi får se Men i nuläget kanske vi går till Birka efter Stallarholmen eller så går vi direkt hem till Viggan på måndag den 9juli. Håller detta öppet så länge. Återkommer med besked.

9. Vikingamarknaden i Saltvik på Åland 2018 hålls 26 – 28 juli. Vi behöver minst vara 2-4st som seglar över Ålands hav. Men det beror på väder och vind. 23 juli måndag Kl: 09.00 Viggan – Rådmansö övernattning på vandrarhemmet Fritidsbyn Kapellskäret. Förbokad. 4-6st bäddar. Båtplats bokad långsides. Här kommer vi att träffa ungdomar som är inbjudna av Royalty från hela världen som kommer och besöker oss och vi får vara med vid deras lägerbål på kvällen om vill och kan. Kan vara trevligt. 24 juli tisdag segla över Ålands hav från Rådmansö – Mariehamn övernattning på vandrarhemmet Gröna Udden för de som seglat med över Ålands hav. Förbokat 4bäddar 25 juli onsdag avsegla från skuthamnen Mariehamn – Saltvik. 26-27-28-29 Juli Vikingamarknad Saltvik Vikingaföreningen Fibula övernattning i Vikingatält. Sängplats kan också bokas på vandrarhemmet som ligger bredvid tältlägret Saltvik Bed & Breakfast i Saltvik om du inte vill övernatta i Vikingatältet. 29 juli söndag Hemresa. Vi seglar till Mariehamn och övernattning för de som ska segla med över Ålands Hav på vandrarhemmet Gröna Udden. 30 juli måndag Hemresa från Mariehamn till Rådmansö för övernattning på vandrarhemmet Fritidsbyn Kapellskäret. Bokad. 4-6st bäddar. 31 juli tisdag Hemresa Från Rådmansö till VBK. Återkommer med mera info om denna resa då det gäller mat och övernattning. Hör gärna av dej före den 11-03-2018 om du vill segla med. Du behöver inte följa med hela resan till Saltvik. En ide är att du kan delar upp resan så att du följer med någon delsträcka. Det viktiga för mej är att jag har någon eller några med över Ålands hav.

10. Medlemsturer på tisdagskvällar kommer att fortsätta som vanligt även på andra dagar i mån av tid..
11. Resa med Kultur och Fritid i Täby planerad men ej någon fastställd tidpunkt. Men vi har sagt att det ska bli i vår.
12. Eventuellt en dagstur med SPF. Lars Gustavsson planerar och bokar detta brukar vara i augusti? 13. Vi kommer också att segla med Seglarskolan i VBK en dag datum ej bestämt än.
14. Har ett evenemang som jag velat göra som Heter Vinden drar i Åbolands skärgård på Brännskär men tyvärr så krockar det med Stallarholmen. Brännskär ligger i Finlands sydvästra skärgård, i Åboland, söder om Nagu. Ön ligger inte långt från Kirjais i Nagu som via broar och landsvägsfärjor är kopplad med fastlandet. Vinden Drar 2018 arrangeras i Åbolands skärgård på holmen Brännskär. Info.Tidpunkten är fastslagen till 1-8.7.2018.

Vikingahälsningar Höfding Göran Järnruste